DESPRE COERVER COACHING

In anul 1984 Alf Galustian si Charlie Cooke (fostul mare jucator de la Chelsea Londra), au pus bazele Coerver Coaching. Cei doi fondatori istorici au pornit pe acest drum fiind ghidati de filosofia revolutionara despre fotbal a antrenorului olandez, Wiel Coerver - de unde si numele de Coerver Coaching. Metodologia celui din urma, a fost transformata de Galustian si Cooke in cea mai eficienta si necesara tehnica de fotbal, pe care sportivii practicanti ai fotbalului de atunci, si de astazi o folosesc pentru a-si creste performanta pe teren.

Elementul cheie al acestui tip de pregatire cu totul inovativ este dat de metodica de antrenament folosita, dar si de elementele tehnice care au in principal scopul de a creste capacitatea de concentrare, de reactie in contextul potrivit a jucatorilor in momentul jocului.

Ready, set, go!

Asa cum si-au propus inca de la inceput, atunci cand au hotarat sa dezvolte acest concept, Alf Galustian si Charlie Cooke, au reusit prin ideile si practicile promovate sa participe la "cresterea si dezvoltarea tinerilor fotbalisti, si la nasterea unor sportivi increzatori, creativi gata sa isi surprinda adversarii, si sa isi ajute coechipierii in situatii limita".

Astazi Coerver Coaching este raspandit peste tot in lume, iar in 48 de tari se bucura de un adevarat succes. Conceptul si metodologia prevazute de Coerver Coaching au devenit globale, usor de aplicat si respectatate de toate cluburile cunoscute de fotbal de pe intreg globul.

More than just a game. This is Football.


Wiel Coerver – performanta proprie in fotbal, transformata in practica de joc globala

Apatia jucatorilor de pe teren, lipsa atacului si practicarea defensivei ca "tehnica universala de joc" l-au determinat pe antrenorul de fotbal olandez Wiel Coerver sa schimbe ceva in dinamica acestui sport. Castigator al cupei UEFA in 1970 prin cei pe care i-a antrenat, Coerver si-a propus un lucru deloc usor, si anume sa revolutioneze lumea fotbalului.

Spectacol. Performanta. Rezultate.

Pana la metodologia Coerver, doar jucatorii inzestrati puteau performa intr-un mod tehnic spectaculos, iar dezvoltarea strategiei de echipa era singura modalitate de a obtine rezultate. Aceste credinte au fost anulate de ceea ce era sa dezvolte Coerver – si anume tehnica individuala si de echipa a sportivilor de performanta. Acesta a demonstrat ca orice sportiv poate aduce un real castig in joc, dar mai mult, ca poate face asta mai bine daca nu omite sa-si dezvolte tehnica individuala.

Coerver s-a axat pe predarea tainelor tehnicii mingii, dar si pe dezvoltarea situatiilor de joc 1-vs-1. Mai mult, ceea ce a fost cu adevarat revolutionar a fost tocmai programul dezvoltat de acesta care avea sa reproduca miscarile din meci a marilor fotbalisi ai timpurilor, precum: Sir Stanley Matthews, Cryuff, Beckenbauer, Pele si lista poate continua.