METODOLOGIE SI OBIECTIVE

Ce ne dorim?

Prin metodica complexa predata si dezvoltata incepand cu anul 1984, prin antrenamentele desfasurate si care urmeaza metodologia Coerver Coaching, vrem sa crestem gradul de adaptabilitate si receptivitate a jucatorilor la conditiile de stres si situatiile limita din joc. Mai mult, prin sesiunile de pregatire sportiva vrem sa dezvoltam abilitati de raspuns individuale si de grup pentru fiecare dintre participanti. Performanta inseamna munca individuala si de echipa iar tehnica mostenita de la Wiel Coerver, Galustian & Cooke, imbina cele doua elemente intr-un mod armonios si usor de pus in practica.

Indiferent daca iti vine sau nu sa crezi, metodologia promovata de catre Coerver Coaching a ajuns un fenomen pe intreg globul fiind preluata si introdusa in planul de antrenament al marilor echipe ale lumii, lucru care le-a adus REZULTATE si PERFORMANTA la scara inalta.

METODICA SI PRINCIPII

Coerver Coaching este brandul numarul 1 in lume de educatie formala in fotbal, oferind multiple programe de dezvoltare individuala dar si de grup in peste 48 de tari de pe glob.

Din 1984, anul de inceput al punerii in practica a metodologiei Coerver, zeci de antrenori si jucatori au maximizat aceste tehnici si le-au transformat in cele mai eficiente modalitati de a crestere performanta in randul echipelor antrenate.

In acest sens, inclusiv noi am dezvoltat si adaptat metodologia Coerver valorificand convingerile si principiile noastre fundamentale, printre care se numara:

 1. Antrenorii formeaza oameni, caractere, si mai apoi jucatori de prestigiu; Pentru ca un campion sa creasca are nevoie de o baza solida, de principii, valori insuflate cu mult tact de antrenori.
 2. Jucatorii si echipele de top raman etalon in dezvoltarea sportivilor nostrii. Puterea exemplului ramane in picioare inclusiv aici.
 3. Jocul agresiv este necesar si vital, iar in aceasta schema comunicare dintre jucatori, munca si dezvoltarea gandirii strategice de echipa sunt esentiale.
 4. Succesul oricarui plan de antrenament si de joc tine de capacitatea tehnica si abilitatea antrenata a fiecarui jucator in parte, corelata cu capacitatea lor de a se adapta si de a raspunde optim si in relatie cu ceilalti coechipieri.
 5. Sesiunile de Ball Mastery sunt esentiale in cadrul pregatirii sportivilor nostri, si ocupa un loc esential in planul nostru de antrenament.

PIRAMIDA COERVER – evolutia jucatorului urmand planul de pregatire

i. BALL MASTERY: Fundatia.

Increderea in sine, dorinta de evolutie, de crestere a performantei sportive sunt elemente cheie ale fiecarui jucator care este introdus in planul de antrenament Coerver. Jucatorul trebuie sa accepte ca munca si responsabilitatea individuala si de echipa sunt esentiale in obtinerea rezultatelor dorite.

ii. Intrarea in posesie & transmiterea mingii: Tehnica grupului.

Fiind un joc de echipa, comunicarea dintre coechipieri, cunoasterea punctelor slabe, si a abilitatilor fiecarui jucator, de catre jucator, este esentiala. In acest mod locul 1 in clasament nu mai este visat, ci direct castigat, si ocupat.

iii. 1v1 PROCEDEE: Tehnica Individuala.

Necesara pentru a dezvolta jucatorului abilitatea de a mentine posesia mingii, de a alerga si de a crea spatiul pentru a o pasa sau suta. Acest plan metodologic are drept scop cresterea increderii in sine, a sigurantei in joc, si a creativitatii.

iv. Viteza: Mentala si fizica.

Cu si fara minge. Sunt avute in vedere acceleratia, reactia si gradul de receptivitate, adaptabilitatea, si curajul de a lua decizii in situatii limita, respectiv competitivitatea si dorinta de a inscrie.

v. Finalizarea: Inscrierea golurilor.

Sunt vizate puterea de concetrare, curajul, responsabilitatea, puterea de decizie si capacitatea de analiza a oportunitatii data de joc pentru a inscrie.

vi. JOCUL IN ECHIPA: Toate principiile se cumuleaza.

Aparare in grupuri mici, oscilatii de ritm, joc combinat, introducerea elementelor surpriza si munca in echipa.DRUMUL JUCATORULUI – Pasi de inceput catre PERFORMANTA

 1. Realizarea si punerea in aplicare a unor tehnici de pregatire, si de "mini joculete" pe faze de joc.
 2. Explicarea legaturii dintre Ball Mastery si jocul de echipa.
 3. Atragerea sportivilor si mentinerea lor in acest fenomen.

Planul de antrenament Coerver Coaching – mai mult decat BENEFIC, un real CASTIG pentru:

A. JUCATORI

DISTRACTIV & PROVOCATOR – Se pot vedea evolutii clare. Tehnica Coerver este mai mult decat un procedeu de a creste performanta jucatorilor, este o cale sigura de a maximiza increderea in sine a sportivilor si in capacitatea lor proprie, dar mai ales in viteza lor de reactie din timpul meciului.

B. PARINTI

Acestia se vor familiariza cu tehnica Coerver si vor vedea imediat efectul aplicarii pasilor de atrenament in pregatirea tinerilor sportivi. Vor realiza ca perfomanta tine de frecventa cu care sportivii participa la antrenamente, si desigur planul de antrenament pe care il urmeaza.

C. ANTRENORI

Varietatea planurilor de antrenament, disponibilitatea si pasiunea de a preda si oferi mai departe tinerilor sportivi: tehnici unice in practicarea acestui sport, de catre antrenorii nostri, asigura atingerea performantei nu doar de catre jucatori ci si de antrenori. In planurile de antrenamenet COERVER COACHING, fiecare are de castigat, iar castigul este dat de evolutia continua a fiecaruia implicat, de la elev, la profesor.

 1. PASUL UNU: 4-6 ani
  1. Dezvoltarea primelor procedee tehnice, sub principiul invatare prin distractie/joc.
 2. PASUL DOI: 7-11 ani:
  1. Implementarea procedurilor fundamentale: dezvoltarea individului, insuflarea anumitor principii, valori si tehnici de joc.
 3. PASUL TREI: 12-16 ani:
  1. Dezvoltarea echipei: dezvoltarea jucatorului, si a relatiilor lui cu ceilalti coechipieri.